27 oktober: Popronde bij De Bierbrigadier Tilburg

27 oktober: Popronde bij De Bierbrigadier Tilburg

Popronde is een landelijk gratis reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2022 strijkt Popronde in Tilburg neer op donderdag 27 oktober.

De Bierbrigadier Tilburg doet dit jaar ook weer mee!

Twee intieme, akoestische sets tussen de bieren:

Om 19:45u speelt Lisa Ploeger.
“Lisa Ploeger is een opkomende singer-songwriter uit Groningen bekend om haar muzikale invloeden uit de Ierse folk. Haar muziek bracht haar al op het Bevrijdingsfestival Drenthe 2019, in het voorprogramma van Tim Knol en het Noord-Nederlands Orkest, op het legendarische podium van Paradiso Amsterdam en nu geselecteerd voor de Popronde 2022!”

En om 20:45u speelt Penvriend.
“Imre en Twan zijn oud en jong en schrijven samen liedjes. De combinatie van Imre haar gedetailleerde vertelkunst en Twan die met weinig woorden veel weet te zeggen resulteert in mooie, folky liedjes die af en toe plots weer door je hoofd spoken.”

Kom gezellig langs, het is gratis!

Van de Popronde website:
“De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden +- 140 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!

Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act ‘zappen’. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriere in de muziekbusiness. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington, Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III en Haevn.

    Josh Island 2019
    Popronde 2019: Josh Island
Reageren (0 reacties)
Gesloten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*