De Vrouwen Achter Het Bier (mini documentaire)

De Vrouwen Achter Het Bier (mini documentaire)

De bierwereld mag dan nog altijd beheerst worden door mannen, een groeiend leger aan sterke vrouwen brengt langzaamaan meer diversiteit in brouwerijen, brewpubs en alle activiteiten daaromheen.

 

Dat is niks nieuws, sterker nog, in den beginne waren het de vrouwen die het bier brouwden en de vroegste vermelding van bier is in relatie tot de Mesopotamische godin Ninkasi. Maar ook de Belgische Rosa Merckx was meer dan een halve eeuw geleden al brouwmeester bij Brouwerij Liefmans.

 

Die laatste speelt, samen met Sofie Vanrafelghem (Internationaal Bierexpert), Do Bongers (Brouwtechniek Consultant en Brewer Of The Year 2019 in Schotland) en Loes van Impelen (eigenaar Brouwerij Eleven) een hoofdrol in een korte documentaire die Kiki Van Beerendonk (de vrouw van het ons welbekende Brouwerij de Man) samen met Semmi Langenhuijsen maakte.

 

De korte film kijkt naar hoe deze vrouwen hum ambacht ervaren in een wereld waar mannen al honderden jaren de dienst uitmaken. Het zal je niet verbazen dat het beter kan. Maar deze vrouwen laten ook heel duidelijk zien dat bier niet enkel en alleen het domein is van het mannelijke geslacht.

 

De Vrouwen Achter Het Bier, ging afgelopen zaterdag op het Mout Bierfestival in premiere en is nu ook te zien op YouTube.

 

Reageren (0 reacties)
Gesloten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*