MAAND VAN HET EINDHOVENS BIER

MAAND VAN HET EINDHOVENS BIER

Waarom roepen we februari niet gewoon uit tot Maand van het Eindhovense bier?’, dachten we bij De Bierbrigadier Eindhoven. Zo gezegd, zo gedaan. We staken samen met de gehele Eindhovense bier-scene de hoofden bij elkaar en bedachten wat toffe manieren om de lokale brouwers in het zonnetje te zetten. Door de gehele stad hebben we toffe acties, rondleidingen en kortingen geregeld zodat het EXTRA makkelijk word om te kiezen voor Eindhovens bier.

Zo werkt het:

– Koop bij De Bierbrigadier jouw eigen pasje met een uniek nummer, voor €10

– Ga langs bij een van de locaties hieronder vermeld en laat dat pasje zien.

– Ontvang de actie die de locatie aanbied.

Simpel toch? Nou, wacht niet te lang want er zijn veel locaties te bezoeken deze maand. Ga je eerst een proefglaasje drinken bij een van de brouwerijen of pak je een brouwerij-tour mee? Burgertje met biertje, of een korting op een biertje in een kroeg waar je nog nooit bent geweest? Deze pagina word gedurende de maand regelmatig ge-update met nieuwe locaties en nieuwe extratjes, dus hou het in de gaten! En als je dan toch in deze prachtige zaken bent, zorg dan dat je optimaal geniet van wat ze te bieden hebben. Deze acties zijn bedoeld om jullie misschien wat nieuwe plekken te laten zien, en om de horeca te steunen. Drink er dus nog een, of bestel wat lekkers te eten. 

 

Deelnemende locaties:

Miss Paddle, Wal 7

Een uniek concept!

Bij Miss Paddle combineren ze Flammkuchen met speciaal bier. Ze bieden een uitgebreide bierkaart met uitsluitend in Brabant gebrouwen speciaalbier op fles en van het vat.

Vergis je niet, ze hebben geen pizza’s, maar Flammkuchen. Dat is héél wat anders en bovendien gezonder, lekkerder, krokanter en lichter verteerbaar! Een Flammkuchen-bodem bestaat enkel uit meel, water en een beetje zout! Laat je verrassen door allerlei verse ingrediënten als topping en de vele vlees-, vis- en vegetarische variaties. Combineer je Flammkuchen met in Brabant gebrouwen bier!

Op het moment zijn de openingstijden van Miss Paddle

Vrijdag en zaterdag vanaf 17.00 uur

Zondag vanaf 15.00 uur

Reserveer gemakkelijk via info@misspaddle.nl

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje ontvang je bij je bestelling van een Flammkuchen met een Eindhovens bier, een zoete Flammkuchen (twv €8,50) gratis als nagerecht!

 

 

De Bierbrigadier, Bergstraat 41

Bij De Bierbrigadier ontvang je op vertoon van je pasje de gehele maand februari 15% Korting op al het Eindhovense bier! Bij je aankoop ontvang je ook nog eens een 10% kortingsbon voor later.

 

The Roast Club, Kleine Berg 83

Een van onze favoriete plekken om te gaan eten en borrelen is zeker The Roast Club. Vrijwel alle gerechten worden gerookt op smokers of gegrild op de Big Green Egg. Heerlijke malse stukken vlees, goed gegrilde groenten, homemade marinades en sauzen; de grillmasters werken vanuit hun passie en dat proef je! Zeker niet alleen de vleesliefhebber komt hier aan zijn trekken; ook vis en veggies worden met liefde voor je gegrild.

Gezien de (nu nog) beperkte openingstijden en de volle reserveringen agenda geldt deze actie op de volgende momenten:

– Woensdag en donderdag
– Vrijdag alleen mogelijk met een eindtijd tot 18.00 (Aanvang kan van 16.00 tot 16.30)
– Za en zo aanvang tussen 14.00 en 16.30 tot max. 1800.

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje ontvang je bij je bestelling van het menu gratis een proefglas TRC Easy Does It. Een biertje dat speciaal voor het restaurant gebrouwen is door Van Moll bier! 

 

Van Moll, Keizersgracht 16a

De locatie waar het voor veel bierliefhebbers die liefde voor bier naar een nieuw niveau werd getild werd. De Bierbrigadier bijvoorbeeld starte daar zijn speciaalbier-loopbaan. Met 24 taps serieus Craftbeer de plek om eens te gaan kijken wat er zowel lokaal als nationaal als internationaal gebeurd op biergebied.

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje ontvang je gratis een proefglas Van Moll bier! (tot een waarde van €3)

 

Rabauw, Torenallee 55

De nieuwste brouwerij in Eindhoven. Gestart in Gemert met een missie: Een plek creëren waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen komen werken en leren. Onlangs opende ze een brouwerij met cafe/restaurant op Strijp-s waar je echt even moet gaan kijken.

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje kun je gratis de brouwerij tour meelopen met als afsluiter een proefglaasje bier uit die brouwerij! De tour word elke week gegeven op donderdag en vrijdag om 16:00. Om je aan te melden, mail naar brewpub@rabauw.org

 

Gaper, Wilhelminaplein 5

Een heerlijk plekkie aan het Wilhelminaplein waar genoeg te proeven is. Zowel bier als een hapje of diner.

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje ontvang je 10% korting op een Orchestra of angels. Een new England IPA van de stadsbrouwerij!

 

De Burger, Kerkstraat 5

Een van onze favoriete plekken als het gaat om een vette hamburger met een goed speciaalbiertje. Aan de kerkstraat vind je een gezellig restaurantje met een fijne sfeer. Lekker deuntje, gezellig mensen en TOP burgers.

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje ontvang je een gratis Eindhovens biertje bij je burger!

 

El Pastor, Kerkstraat 3

Naast De Burger opende in de coronatijd een nieuw Mexicaans stijl restaurant dat ze specialiseert in taco’s en ceviche! En daar moet natuurlijk een goed bier bij.

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje ontvang je een gratis Eindhovens biertje bij je bestelling!

 

Brouwerij ’t Veem, Torenallee 86

Brouwerij het Veem bestaat sinds 2015 en is gevestigd in Vershal het Veem op Strijp-S in Eindhoven. De vershal is een rijksmonument uit 1942, wat vroeger gebruikt werd als opslag voor voornamelijk televisies en radio’s. Hetproeflokaaldat bij de brouwerij hoortis een plek waar je kunt genieten van verschillende speciaal bieren van diverse Nederlandse Microbrouwerijen. Op de tap hebben wij een ruime keuze van 24 verschillende soorten speciaal bieren en daarnaast ook nog een grote diversiteit aan bieren op fles.

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje ontvang je bij bestelling van het proefplankje, een gratis proefglas van bier uit eigen brouwerij extra!

 

Drinkers Pub, Kerkstraat 11

Het cafe met de meeste verschillende bieren op de kaart. En vooral veel OLDSKOOL!

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje ontvang je zondag t/m donderdag je 2e biertje gratis van een selectie OLDSKOOL bieren!

 

Brons Bier

Aan het einde van de Maand van het Eindhovense bier verloten we een mooi pakket van deze brouwerij.

Op je pasje vind je een unieke code waarmee je kunt winnen. 26 februari verloot De Bierbrigadier dit pakket live op facebook!

 

Bottle Distillery, Kanaaldijk Zuid 1D

Geen brouwerij maar een stokerij. De Bottle Distillery zit in het monumentale pand aan het kanaal op het voormalig Campina terrein, de Melkontvangst. Een prachtige plek dat gezelligheid en ambachtelijkheid ademt. De sfeervolle bar is een fijne plek om een Eindhovens destillaat te proeven en te genieten van een mooi Eindhovens biertje. Een hapje eten? Ook dat kan.

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje ontvang je een gratis glaasje Lucky Bastard, bierbrandy bij je bestelling van de kaart.

 

100 Watt, Bleekweg 1

Aan de dommel vind je de brouwerij van Stadsbrouwerij Eindhoven, waar de 100 Watt bieren worden gebrouwen. Een van de fijnste terrassen van Eindhoven en een prachtig proeflokaal. Ze schenken daar een heel fijn proefplankje die je echt even moet gaan testen.

Op vertoon van je Maand van het Eindhovense bier-pasje ontvang je €2.50 korting op je proefplankje. Dus van €13 voor €10,50!

 

—————————————————————————————————————————–

 

Nou zijn er naast horecazaken en winkels natuurlijk nog veel meer dingen gaande in onze stad. Denk aan festivallen. Mensen die leuke dingen online organiseren en proeverijen. Hieronder vind je een lijstje toffe initiatieven waar je van moet weten:

 

De Bierengel, Online

Veel jongeren weten wel dat bier bestaat maar niet wat er omgaat in de bierwereld, velen zijn nieuwsgierig maar stappen niet direct naar een brouwerij of festival of proeflokaal. Via Twitch probeer ik de jongeren generatie 18+ te bereiken en te introduceren in de wereld van bier, op een leuke speelse informatieve manier. Onderdelen zijn o.a bierproefsessies, koken en combineren van bieren, pubquizes, uitleg geven over biersoorten etc. Later dit jaar ga ik met een kleine camera op pad om live op bierfestivals en hopelijk ook in brouwerijen en brewpubs te streamen! Dit alles om ervoor te zorgen dat ook de jongeren een positief beeld krijgen wat er omgaat in de bierwereld en men ook na gaat denken bij wat men drinkt.

twitch.tv/debierengel

 

Bier&Big Festival

Sinds 2015 organiseert De Bierbrigadier een bierfestival genaamd Bier&Big. 26 maart vind de volgende editie plaats op Sectie-C, in tongelre.

Naar evenement

 

-Doe je iets leuks met bier, mail dan even. Dan vermelden we dat met alle plezier hier-

 

Veel plezier, en ik zie jullie bij een van deze toptenten!

 

 

 

Reageren (0 reacties)
Gesloten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*