Meer craftbier in restaurants!

Meer craftbier in restaurants!

Eetcafé’s weten de weg naar bier al jaren te vinden en steeds vaker zetten ze leuke pairings op de kaart. Een hele toffe ontwikkeling omdat we dan optimaal van eten en drinken bij elkaar kunnen genieten.

Speciaal Bier in allerlei stijlen en uit alle hoeken van de wereld is inmiddels al lang de hype voorbij. Toch houden veel restaurants nog vast aan een wijnkaart. Er is wel wat bier te kiezen op de kaart, maar niet echt veel variatie en veelal het oude bekende. Gelukkig zijn er al een aantal restaurants die de sprong durven te wagen. Maar ik pleit voor meer!

Verras je ‘wijn’ publiek eens met iets anders. Er zijn tegenwoordig zoveel mooie dranken naast wijn die minstens net zoveel potentieel hebben om op een restaurant tafel te staan naast een mooie gang. Mijn doel is overigens niet wijn van tafel te vegen, maar een diverser aanbod aan drank te creëren zodat je bij elk gerecht een mooie pairing hebt. Want de ene keer is de wijn mooi bij een gang, de andere keer een bier of een cider.

Zo zijn er mooie complexe bieren met veel gelaagdheid en ook nog in een mooie presentabele fles van 75 cl. Denk ook eens aan de wild vergiste bieren. Deze zijn er ook in subtiele varianten en lenen zich uitermate goed naast een mooie gang.

In Nijmegen ben ik me al druk aan het inzetten hiervoor, wil je meer info kom dan eens in de winkel binnen of stuur me een berichtje. Of laat je verrassen. Heb jij een lekker hapje? dan zoek ik er een lekker bier bij. Zeker weten dat ik iets moois voor je heb!
Je kunt natuurlijk ook altijd een berichtje sturen naar nijmegen@debierbrigadier.nl

x Aniek

ps.
Mijn winkel vind je aan het Joris Ivensplein om de hoek van de Lange Hezelstraat in Nijmegen.
Maar zoals je weet kun je ook altijd in de winkels van Eindhoven, Tilburg en Roermond terecht voor de mooiste craftbieren zoals hier boven omschreven.

 

Reageren (0 reacties)
Gesloten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*