DIT IS SWEN

DIT IS SWEN

De meeste kennen deze bierbaas waarschijnlijk als: Swenster, Swennerino, Swen Stiller, Swenty4 Kitchen, of natuurlijk Bas. Maar wie is Swen nou echt? En waarom schrijf je Swen met een W ipv een V. Hieronder leer je de man achter de baard beter kennen. Denken we.

Leeftijd: 34

Geboortestad: Venray maar opgegroeid in Sevenum

Leeftijd eerste bier: 12 jaar, denk eraan dit was een ander millennium

Links of rechtshandig: Rechts

Favoriete bier (op dit moment): Lastige vraag, Stigbergets Amazing Haze, fantastische IPA uit Zweden. Bamski

Favoriete band: Nog meer lastige vragen? Ligt echt, net als bier, aan mijn bui. Momenteel Metal Molly. Luister het album Surgery for Zebra maar eens. Uit 1995, klassiekertje

Lievelings eten: Vrij veel eigenlijk. Als (voorheen) kok ben ik altijd heel veel bezig met smaken, verschillende keukens en moeilijke ingrediënten. Maar soms is gewoon comfortfood het beste wat er is. Waar ik altijd erg blij van wordt is goede tomatensoep met een wit broodje cervelaat of kaas. Altijd goed.

Laatste keer dat ik heb geschuifeld: Stiekem of voor het echie? Stiekem ieder weekend natuurlijk voor het echie wel weer een paar jaar geleden. Het wordt hoog tijd.

Wat wil je worden als je later groot bent: Een brouwende kok die ook boer is. En schaatser

Lievelings kleur: Blauw

Maar waarom dan: De zee en de lucht maar eigenlijk zijn die niet blauw. Ik heb ooit in de zee geplast en die werd niet groen.

Aangevallen worden door haai of door en tijger: Een haai natuurlijk. Een tijger gaat meteen voor de kill. Die bijt je keel dicht en het is klaar. Een haai vat misschien wel een deel been maar de kans dat je dat overleefd is denk ik groter. Plus de zee is zout ontsmet meteen met een tijger lig je natuurlijk te bloeden in het zand. Daarnaast ben ik allergisch voor tijgerbeten.

Reisbestemming: Nog veel wat ik wil zien maar tot nu toe Costa Rica voor die paradijs ervaring. Daar ben je echt in een andere wereld.
IJsland voor de natuur en de beleving. Daar ben je echt in een andere wereld.

Dit boek heb ik het vaakst gelezen: Veel van Anton Koolhaas. Zijn romans en dierenverhalen.
Als ik er eentje moet kiezen Nieuwe Maan uit 1978. Zwaar geschreven in redelijk hoog Nederlands. Het boek wat ik het vaakst vuil gemaakt heb is de Gastronomische Encyclopedie. Je knoeit hier en daar wat.

Dit tv-programma lijkt me kut: Alles wat stereotypes op een strand allemaal doen en talentenshows waar mensen nationaal voor lul gezet worden. Hoe ik dit weet terwijl ik die programma’s niet kijk. Ik heb hier over gelezen natuurlijk

Waarom speciaalbier drinken: Ik was het beu om het bier te drinken van grote fabrieksmerken die als enige bestaansrecht hebben dat ze al vele jaren bestaan en daardoor de markt in handen hebben. Gelukkig kwam ik al jaren geleden in aanraking met bieren die door onafhankelijke brouwers gemaakt worden en mijn smaakpallet eindelijk wisten te verrassen. Toen ik mij ging verdiepen in deze wereld wist ik dat dit mijn ding zou worden. Nu help ik andere bierliefhebbers om ook hun weg in deze wereld te vinden. Te gek toch!!

Reageren (0 reacties)
Gesloten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*