RateBeer Best Awards 2018

RateBeer Best Awards 2018

Het is januari, Awards Season, en dus het moment dat de RateBeer Best Awards bekend worden gemaakt.

De meesten van jullie maken gebruik van Untappd om bier in te checken en te beoordelen maar lang voordat die app bestond was er al RateBeer. De site bestaat sinds 2000 daar waar Untappd in 2010 begonnen is.

Je zou kunnen zeggen dat RateBeer wat meer vraagt van de ‘reviewer’ en dat er wat serieuzer beoordeeld wordt. Zo moet je wat schrijven en beoordeel je een aantal verschillende aspecten van het bier; aroma, uiterlijk, smaak en mondgevoel. Ik gebruik de site vaak om bieren op te zoeken die door leveranciers aangeboden worden maar die ik nog niet ken. Samen met de Untappd score kan ik dan beter beoordelen of ik het bier wil bestellen voor de winkel.

De site bied niet altijd uitkomst want net zoals bij Untappd zijn er bij nieuwe bieren natuurlijk nog geen scores. Daarnaast is de RateBeer community in Nederland niet zo groot en voor Nederlandse bieren is dan ook vaak nog geen betrouwbare score beschikbaar.

 

Maar de RateBeer Best Awards dus. Zo’n beetje de Oscars voor bier, brouwerijen en bierige locaties. Tot en met 29 januari worden er verschillende lijsten gepubliceerd. Best New Breweries, Best Places for Beer staan inmiddels online en lijstjes als Best Beer by Style en Best New Releases komen later deze week. Volgende week worden dan de belangrijkste lijsten gepubliceerd; Best Beer en Best Brewery per land en de Top 100 Best Breweries of the World.

 

                  

Felicitaties kunnen alvast naar onze vrienden van Van Moll en Kaapse Brouwers voor hun gedeelde 1e plaats Best Brewpub van Nederland. Café Frape in Maastricht, Bierproeflokaal In De Wildeman en Foeders in Amsterdam, Uiltje Craft Beer Bar in Haarlem en STOOM in Nijmegen lijken me terechte winnaars van de titel Best Beer Bars in Nederland.

 

Maar welke brouwers staan er straks in de lijst van Top 100 Best Breweries of the World? En welke vormen de Top 10?

Als we de lijst van vorig jaar er bij nemen zien we veel Amerikaanse brouwerijen maar ook de nodige Europese brouwers, en van veel vind of vond je reeds bieren in De Bierbrigadier winkels.

 

In de Top 100 stonden afgelopen jaar ook drie Nederlandse brouwerijen. Zouden Brouwerij De Molen, Brouwerij Kees en Uiltje Brewing Co. hun plek weten vast te houden? En welke Nederlandse brouwerij hoort volgens jou ook in die lijst thuis?

 

We weten het woensdag.

Koen

 

Reageren (0 reacties)
Gesloten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*