Add to calendar trigger

Bierdiner: Nevel Artisan Ales

Tickets
Eindhoven - Ketelhuisplein - 5617AE Bekijk event locatie
  • Start23 February, 2019 18:30h
  • Eind23 February, 2019 23:00h

De chefkok van het Ketelhuis laat zich inspireren door de bieren van Nevel Artisan Ales en stelt een speciaal menu in vier gangen samen – passend bij de bieren. Het diner wordt gepresenteerd door de brouwers zelf, ze vertellen je alles over hun bijzonder smaakvolle creaties terwijl je proeft.

NEVEL: ‘Wij zijn een kleine, ambachtelijke brouwerij op het Honigcomplex in Nijmegen, met een grote passie voor oude bierstijlen en traditionele brouwtechnieken. Inspiratie voor onze bieren halen we uit het Rijk van Nijmegen zelf: bramen die langs onze fietsroute groeien, kersen van een oude boomgaard in Lent, bloemen op het terrein van de brouwerij en kruiden uit een naburig voedselbos. De mooie en gevarieerde natuur van Nijmegen is het belangrijkste ingrediënt van ons bier.

Als enige brouwerij in Nederland leggen wij ons volledig toe op bieren met gemengde en wilde gisten. Deze gisten hebben we zelf geoogst in de omgeving van de brouwerij, waardoor het bier nog meer lokaal karakter krijgt. De wilde gisten zorgen ervoor dat het bier verfrissend, droog en complex wordt. Wij maken jonge, licht hoppige bieren met een zachte complexiteit; dit zijn toegankelijke tafelbieren die perfect passen bij een goede maaltijd. Daarnaast brengen wij ook exclusieve, langdurig houtgerijpte bieren uit in kleinere oplages.

De brouwerij biedt onderdak aan 150 eikenhouten wijnvaten, waar we ongeveer de helft van onze bieren op laten rijpen. Houtrijping zorgt voor een bijzonder samenspel tussen bier en wilde gisten, waardoor er diepere lagen in het bier komen. Verbinding met de natuur is belangrijk voor ons, net als de verbinding met de duurzame, lokale ondernemers en telers met wie wij actief samenwerken. We brouwen zoveel mogelijk met biologische en onbewerkte ingrediënten, zodat we de pure smaken kunnen vangen in ons bier. Daarnaast gaan we regelmatig op pad om zelf fruit en kruiden te plukken in Nijmegen, waardoor we altijd verse ingrediënten van het seizoen hebben. Omdat we met de seizoenen meegaan werken we bewust niet met vaststaande recepten, maar maken we juist steeds wisselende bieren. De opeenvolgende batches van onze bieren zullen altijd ongeveer hetzelfde smaken, maar hebben steeds iets andere gisten of kruiden. De exclusieve houtgerijpte bieren zullen meestal slechts eenmalig worden gemaakt. Wij filteren en pasteuriseren ons bier niet, waardoor er levende gisten in de fles zitten en het bier zich blijft ontwikkelen. Net als een goede wijn verandert het karakter met de tijd. Zo kun je een bier van Nevel steeds opnieuw ontdekken.’

Nuf said

Delen op: